panelarrow

Jaguar

En næsten truet dyrerace

Ægte Libanesiske Falafler

| 0 comments

Ingredienser

Falafel ingredienser

  • 450g tørrede skalede hestebønner*
  • 340g tørrede kikærter
  • 1 bundt frisk persille
  • 2 bundt frisk koriander
  • 6-10 hvidløg
  • 1 løg
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk salt
  • knsp sort peber
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kommen
  • 3 tsk koriander
  • Chili (valgfrit, hvis krydret falafel ønskes)

Tahini dressing ingredienser

  • 2 spsk tahini
  • ca. 5 citroners saft
  • 2 hvidløg, knust
  • knsp salt

Forberedelse af falaflerne

Læg hestebønnerne og kikærterne i blød i separate skåle natten over.

Næste dag dræner du bønnerne og kikærterne og skyller dem. Kom bønnerne i en si og lad dem tørre lidt, derefter blendes bønnerne til det ligner brødkrummer. Sættes til side i en stor skål. Dernæst skylles og blendes kikærterne på samme måde som bønnerne og hældes i skålen med bønnerne.
Kom Hvidløg, løg, forårsløg, persille, frisk koriander, salt, peber, mel og natron i blenderen i 1-3 minutter, til det blir til en slags grønd jævn sovs. Kom så derefter den grønne blanding i skålen med de blendes bønner og kikærter og ælt godt sammen med hænderne. Hvis “dejen” føles for tør, kan vand tilsættes. Dejen kan med fordel smages til.

Tilberedning af falaflerne

  1. Falaflerne kan tilberedes ved enten at friturestege dem ved hjælp af en speciel falafel ske (dog kan en normal ske også bruges). En varm gryde med olie varmes op og så kommer man de formede falafler i olien til de er brune.
  2. Til de mere sundhedsbevidste, kan falaflerne også bages. De formede falafler kommes på en beklædt bradepande hvor der drysses en smule olie ved 200 graders varme i 7-10 min.

 

Velbekommen!

Skriv et svar

Required fields are marked *.